För er som söker Förskola i Östermalm

12 februari 2021 jonas_olsson
För er som söker Förskola i Östermalm

Konkurrensen om förskoleplatserna är en ständig stressfaktor för småbarnsföräldrar, speciellt i storstäderna. Det handlar ju inte bara om att få en plats. Det bör ju även vara en förskola med en pedagogik som tilltalar föräldrarna samt att det kan vara något av en statusfråga med den ena eller den andra.

Söker du en förskola med en speciell pedagogik så utgå därifrån och kolla runt vilka enheter som finns omkring där ni bor. Är ni beredda att resa en bit för att lämna och hämta på en förskola som tilltalar er? Eller är det viktigt att det är nära hemmet så att barnet får vänner i närområdet?

Stora eller små barngrupper på förskolan 

Dessutom är man som förälder mån om att ens barn ska få den tid som behövs med pedagogerna. För att det ska fungera söker de flesta efter förskolor med relativt små barngrupper. Söker ni exempelvis en Förskola i Östermalm så kolla in https://www.crocodill.se/crocodill/extern/ostermalm-afcrocodill.htm som utlovar små enheter.

Ju mindre barngrupper desto mer får varje individ tid med pedagogen. Detta möjliggör att barnet känner sig sedd och troligen får en mer individanpassad pedagogik. Har ert barn speciella behov eller är det något särskilt ni vill att personalen fokuserar på i inlärningen, då är det definitivt en fördel med mindre barngrupper.

Lugn och tillåtande miljö

Förutom lämplig pedagogik och små barngrupper bör de flesta barn få tillgång till vistelse i naturen dagligen, vilket inte alltid är så enkelt i en storstad. Att välja en förskola med fina grönområden, träd och om möjligt skog i närheten är fantastiskt mycket värt.

Inomhus är det tacksamt om lokalerna är luftiga och välstädade men kanske framförallt att det är ljuddämpat och inte allt för bullrigt så barnen kan komma ner i varv och inte utvecklar stress i tidig ålder.

Fler nyheter