Äta vegetariskt i Stockholm

31 oktober 2019 admin

 

Äta vegetariskt i Stockholm

Är du vegetarian eller vegan? Kanske är du bara en flexitarian som vill prova på lite mer exklusiv vegetarisk mat när du är ute. Det är lätt att hitta en bra och professionell vegetarisk restaurang i Stockholm. Du som föredrar vegetariskt behöver verkligen inte gå hungrig i huvudstaden. Här är några exempel på vegetarisk mat du kan hitta i och kring Stockholm stad.

 

God pasta

Är du en riktig pastaälskare? Det finns alltid en vegetarisk restaurang i Stockholm som serverar läckra och smakrika pastarätter för dig som vill äta vegetariskt. Bara för att man är vegetarian behöver man inte välja något annat. Det finns goda pastasåser som passar såväl vegetarianer som veganer. Om man är lakto-ovo-vegetarian finns det lite fler alternativ när det kommer till pastasåser. Oavsett så finns det alltid en pastarätt för den som är sugen på just det.

 

Fräscha sallader

Att hitta fräscha och goda sallader är verkligen lätt, oavsett i vilken del av Stockholm man befinner sig. Många kanske tror att sallader alltid är tråkiga, men så är det verkligen inte. Varje sallad i en vegetarisk restaurang i Stockholm är unik. Man kan hitta allt från traditionella sallader till lite mer ovanliga typer av sallader.

Det allra bästa med sallader är att de är väldigt anpassningsbara. Detta gäller speciellt om restaurangen man väljer har en stor salladsbar. Sallader är ofta rätt billiga, så om man inte har råd med en dyrare middag är sallad ett riktigt bra val när man ska äta ute.

Asiatiskt

Om du föredrar asiatisk mat, finns det en vegetarisk restaurang i Stockholm även för dig. Vissa asiatiska restauranger specialiserar sig helt på just vegetariska rätter, så att du som vegetarian ska kunna njuta av dina kryddiga favoriträtter. Välj mellan värmande grytor och soppor, eller en het nudelsallad. Det finns i stort sett alltid ett smarrigt vegetariskt alternativ hos de flesta asiatiska restauranger i Stockholm.

Fler nyheter