En pizza då och då är bra för själen

04 mars 2020 Mikael_Barani

Minns ni ungdomens klassiska mackmiddagar? Alltså inte en middag på en bensinmack utan en middag som bestod av en stor limpa, smör och ost. Gärna med kall choklad till.
Under studenttiden fanns det tillfällen då man kunde gå loss på det där när man verkligen inte orkade göra något annat. Bara sätta sig framför skärmen och kolla på någon film med en hel hög med mackor.
Underbart galet.

Men ju äldre man blir desto mindre kommer många av oss undan med i form av kosten. Där efter att man har fyllt 30 år så händer det något med förbränningen. Den liksom saktar ned. Vad man än gör så verkar inget någon mängd rörelse bita på det där, utan det är bara att skärpa till sig med kosten. 

Istället får man välja de tillfällen som man tar en pizza leverans i Stockholm. Det blir liksom en anledning till att festa loss då och då. Faktiskt är det så att pizzan också smakar godare när man inte äter så ofta. 
Det gäller inte bara pizza förresten, utan de flesta former av större mängder kolhydrater. Det blir lite som en högtid när man busar till det med käket.

Nu finns det förstås dem bland oss som klarar av att käka lite vad som helst – när som helst. Det är bara att gratulera till vinsten i det genetiska lotteriet. Men för de flesta av oss så gäller det alltså att hålla lite koll på vad vi stoppar i oss. Annars så märks det rätt snabbt. Inte bara i form av ökad kroppsvolym, så att säga, utan kanske även i form av ökad gasighet och magont.

Som tur är så finns det massor av information på nätet där man kan läsa på kring vad som fungerar för andra. Kanske hittar du något som passar dig och som ändå tillåter dig att unna dig en pizza då och då?

Fler nyheter