Ett besök hos tandhygienist på Odenplan kan motverka framtida besvär

30 juni 2021 Cecilia Olsson

Tandhygienister är tandvårdspersonal som främst arbetar förebyggande för att motverka uppkomsten av tandsjukdomar och andra besvär. Det är därför väldigt klokt att boka tid hos en tandhygienist för att undersöka sina tänder och åtgärda eventuella problem som börjat uppstå. Precis som med så mycket annat så kan en tidig upptäckt av ett besvär ha stor inverkan på hur stort ingrepp som krävs för att behandla det och därmed även hur mycket tandläkarräkningen kommer att sluta på.

Ta bort plack och tandsten 

Tandsten är ett vanligt problem som orsakar tandköttsinflammation om det inte åtgärdas och det kan i slutändan leda till tandlossning. Det sker på grund av att det inte går att komma åt tänderna för rengöring under tandstenen. Varje dag bildas en bakteriebeläggning (plack) på tänderna från det vi stoppar i oss. Om beläggningen får sitta kvar på tänderna så kommer det på grund av kalk som finns i saliven att stelna och blir då till tandsten.

Det går därmed att undvika tandsten genom att vara noggrann med att hålla sina tänder rena, men då det bildats tandsten så måste man till en tandläkare eller tandhygienist som tar bort den med speciella verktyg. En tandhygienist kan även putsa och polera tänderna något som gör att bakterier inte får fäste lika lätt eftersom tandytan blir slätare. Det gör även att det blir lättare att rengöra tänderna och sist men inte minst så kan putsning och polering ta bort missfärgningar och göra att tänderna blir vitare. 

Tandhygienister på Odenplan kan förebygga trista besvär i munnen

På Odenplan arbetar duktiga tandhygienister men bred kunskap och lång erfarenhet. Där går det att få hjälp med allt från undersökningar till behandlingar i en modern miljö. Gå in på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct och boka en tid för att undersöka eller behandla tänderna innan det uppstår smärtsamma, obehagliga och dyra problem. 

Fler nyheter