Få piggare ögon med hjälp av ögonläkare i Stockholm

06 april 2022 Cecilia Olsson

editorial

Ögonen är väldigt viktiga eftersom de gör att vi kan se, men för många är det också viktigt att ha så vackra ögon som möjligt. Med åren tappar vår hud sin naturliga elasticitet och spänst, något som även sker runt ögonen. För vissa resulterar det i att rynkor som uppstår bildar veck och påsar på ögonlocken. Detta kan både påverka synen och utseendet, vilket kan leda till att ett ingrepp för att åtgärda detta blir aktuellt.

Återskapa ögonlockets ursprungliga form med hjälp av ögonlocksplastik

Med ögonlockskirurgi är det möjligt att med stor precision avlägsna överflödig hud och underhudsvävnad, vilket gör att den ursprungliga formen på ögonlocket kan återskapas. En ögonlocksoperation (ögonlocksplastik) kan som sagt göras av olika anledningar, det är till exempel vanligt att det känns obehagligt med tunga, hängande ögonlock och de kan även försämra synfältet.

Då kan en ögonlocksoperation bli aktuell för att lindra obehaget och förbättra synen. De allra flesta väljer dock att göra operationen för att förändra sitt utseende och se lite piggare ut.

ögonläkare Stockholm

Det går även att göra en ögonlocksoperation på de undre ögonlocken. Överflödig hud under ögonen ger påsar som ofta bidrar till att man ser äldre och tröttare ut än vad man faktiskt är. Det kan vara väldigt jobbigt eftersom det har stor inverkan på utseendet, men det går som sagt att åtgärda problemet med ögonlockskirurgi. 

Erfarna ögonläkare i Stockholm

Söker man en ögonläkare i Stockholm som utför dessa typer av ögonlocksoperationer så kan man vända sig till Lamera Medical Clinic. De anpassar ögonlocksoperationerna utifrån individuella önskemål och förutsättningar hos varje enskild patient. Förutom ögonlockskirurgi så kan man som privat patient även ta bort små skönhetsfläckar, vaglar och vårtor på och omkring ögonlocken.

Detta är också ”skönhetsfel” som både kan kännas obehagliga samt påverka utseendet på ett sätt som man inte uppskattar. Lamera Medical Clinic kan hjälpa med det mesta gällande ögon.

Fler nyheter