Firar du jul i snö eller sand?

18 december 2019 Mikael_Barani

Så mycket jul och så lite tid. Nu när vinterns stora högtid stundar är det verkligen mycket som ska hinnas med. Många av oss har lite klappar kvar att införskaffa och så ska julmaten förberedas.
Visst är det lite stressigt, men det är en härlig stress. Speciellt om man har passat på att ta ledigt under julveckan. Med tanke på hur helgen infaller så räcker ett par semesterdagar väldigt långt i sammanhanget.

Vissa passar på att undvika allt som heter julstress och drar utomlands. En rätt smart taktik då man inte behöver ta ställning till vem man ska fira jul hos. Annars är det ju en klassiker att någon blir sårad på grund av de prioriteringar som julen också innebär.
Nej då är det skönt att spendera lite tid på en varm strand någonstans, oavsett om det är när eller fjärran.

Alla som någon gång har firat jul utomlands, i ett varmt land, vet vilken konstig känsla det kan vara. Man går omkring och svettas mitt i all julstämning. Kanske får man träffa tomten i en AC-nedkyld stuga någonstans. 
Men jul är alltid jul. Oavsett om det är varmt eller kallt så är det alltid en stor glädje att spendera tid med dem man håller om.

Åker man utomlands gäller det dock som vanligt att ha lite koll på läget.
Är passen nedpackade?
Glasögon och eventuell linsvätska?
Den bästa boken?

Visst kommer man långt med att ha med sig ett betalkort, men det är ändå skönt att slippa fixa saker på plats.  

Se också till att ha fixat eventuella kroppsliga bekymmer innan du åker. Inget ont om sjukvården utomlands, men visst är det till exempel skönt att ha hunnit fixa den där trasiga tanden innan man åker.
Är du ute i sista minuten så går det alltid att få akuttandvård hos tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål. På https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar kan du kontakta henne för en tid.

Fler nyheter