För alla fiskälskare

26 augusti 2020 lily_hansen

Pescetarian är beteckningen på någon som inte äter kött utan endast fisk, djurprodukter som ägg och mjölk, grönsaker och frukt. Det finns olika anledningar till att man väljer bort kött och endast fortsätter äta fisk. Några anledningar är att man oftast inte känner sig så tung i magen av fisk eller att man tycker så mycket om fisk att man inte vill ta bort det ur dieten.

För fiskälskare finns det speciella restauranger där kött är helt uteslutet och endast fisk finns att äta eller köpa. Så vill man äta en riktigt god lunch med fisk på tallriken så kan det vara kul att besöka en renodlad fiskrestaurang.

 

Ett genuint fiskeläge  

Det finns fiskrestauranger lite varstans i landet men de flesta återfinns längs med kusten. Vill man äta lunch i Simrishamn så kan man göra det nere i hamnen precis vid sidan av där fiskebåtarna lägger till. På det sätter blir det inte bara en måltid utan även en upplevelse att sitta så nära havet och båtarna som fisken kanske kommit med. Doften av salt hav och ljudet av fiskmåsar sätter sceneriet som gör att den tillagade fisken smakar sådär lite extra speciellt.  

 

 

Allt havet bjuder

När man väljer att äta lunch på en fiskrestaurang i Skåne så brukar det finnas sill och strömming på menyn. Men förutom det så kan man hitta allt möjligt som man både förväntar sig och inte. En diger palett av fisksorter och skaldjur där man kan få dessa tillagade på en mängd olika sätt. Soppor. Burgare. Mackor. Rökt, inlagd, stekt, kokt och tillsammans med en lika stor variation av tillbehör.

Antingen väljer man att ta husets specialitet eller så kanske man vågar sig på något som man aldrig sett eller smakat förut. Måltiden kan bli ett härligt minne för livet i den mysiga staden vid havet där måsarna hälsar gästerna välkomna.  

Fler nyheter