Från Italien, med värme

03 december 2019 admin

Nu när vi börjar närma oss juletider brukar många av oss börja tänka mer på hälsan – eftersom alla vet vad som stundar under högtiderna.

Ja det är förstås inte någon naturlag att man ska stoppa i sig saker tills man spricker. Däremot så brukar ju jul och nyår vara tillfällen att njuta av mat, dryck och sällskap i goda vänners lag. Det är helt enkelt en social höjdpunkt då vi vill dela med oss av livets goda med dem som står oss nära. 

Men för att återgå till det här med att tänka på hälsan. Det gäller att läsa på själv och bilda sig en egen uppfattning om vad som faktiskt är nyttigt.
I Sverige har till exempel många märkt att LCHF (Low Carb High Fat) har varit ett bra sätt att minska kroppsfett och problem med eventuell diabetes. Trots att det varnades och flaggades för den fettrika kosten märkte många att det faktiskt fungerade bra att hålla sig till den.

För den som äter enligt någon speciell modell, LCHF eller någon annan, så är nyckeln disciplin. Man måste minst ägna sig åt något i 30 dagar för att verkligen se och märka vad den har för effekt. 
För vissa blir deras valda kosthållning en långsiktig förändring i livsstilen. Något som man tänker sig ska fungera livet ut.

Vill man ändå göra avsteg från sin kost så är det bra att på förhand bestämma när detta ska äga rum. Annars är det lätt hänt att man kommer av sig och faller tillbaka i gamla spår.

Se också till att om du ska äta något ”busigt” att det verkligen är värt det. Till exempel med ett besök på Toscanini, en restaurang i Tyresö som serverar supergod italiensk mat.

Så släng inte bort din ”fuskdag” på billiga snabbmakaroner, utan ät en ordentlig måltid mer fina råvaror som är tillagad med kärlek.

Fler nyheter