Gå till tandhygienisten vid Odenplan

14 oktober 2020 lily_hansen

Vad är skillnaden på en tandläkare och en tandhygienist? Ska man göra en enkel förklaring på den frågan kan man säga att tandläkaren jobbar inuti tänderna och tandhygienisten utanpå. En tandhygienist jobbar preventivt, alltså förebyggande. Hen hjälper till att hålla munhälsan och tänderna i gott skick, för att man ska slippa besöka tandläkaren. 

Tyvärr är det ändå så att man ibland måste få hjälp med mer avancerad tandbehandling. Kanske måste ett hål lagas. Då kommer hygienisten skicka en vidare till tandläkaren istället. De båda kompletterar varandra väl.

 

Att förebygga med tandhygienisten

De flesta vill ju undvika ett besök hos tandläkaren. En vanlig undersökning kan ju kännas okej, men inte mer än så, helst. Då är det verkligen rätt att tänka förebyggande, att förebygga problem med tänderna och munhälsan, som karies exempelvis. Gå då till tandhygienisten!

Hygienisten kan ta bort plack, beläggningar och överskott av fyllningar. Hen kan också hjälpa till att polera och putsa tänderna, så att de känns snygga och fräscha. Självklart ger de även råd om hur man bör sköta sina tänder, så att de håller längre.

 

Många val i storstan

I storstan, som Stockholm, är utbudet rikt på det mesta. Likaså av tandhygienist- och tandläkarmottagningar. Bor du vid Odenplan? Bara runt omkring där kryllar beståndet av mottagningar. Med en snabb sökning på nätet av enbart två ord – Tandhygienist odenplan – hittar du många alternativ på momangen. 

Det är såklart bra med många valmöjligheter, men det kan ju också göra det svårare att välja – vilken är bäst? Fast hellre många att välja på, än inga alls. För när det finns många betyder det också att klinikerna måste göra ett riktigt bra jobb. Annars kommer kunden gå till konkurrenten istället. Så går man till en tandhygienist vid Odenplan kan man alltså känna att man är i trygga händer.

Fler nyheter