Husmanskost är naturlig mat

27 augusti 2021 william_eriksson

Den typ av husmanskost som lagas i ett riktigt kök, av fräscha råvaror, är den mest naturliga mat man kan få. Det kan vara råkost, men det har visat sig att om man kokar morötterna lite så kan man tillgodose sig dem ännu bättre. Husmanskost Stockholm har blivit alltmer populärt på restaurangmenyn.

Kanske är det så att folk till vardags inte hinner laga mat hemma, och att de nu har tröttnat på halvfabrikat och processad mat. När pizza och pommes har varit en del av vardagsmaten länge kan man riktigt längta efter kokt potatis. Många saknar mammas köttbullar, men nu kan man få dem på restaurang. 

Wallenbergare och kåldolmar

Wallenbergare låter lyxigt, men det är inte så svårt att göra dem. I princip är det kalvfärs med grädde i smeten, men hemma kan det bli nötfärs man använder. När man äter på restaurang får man inte bara kalvfärsbiffen, man får också goda tillbehör, inte minst gröna ärtor, och en fräsch sallad.

Kåldolmar är mycket mer tidsödande att laga och är en mycket uppskattad rätt i kategorin husmanskost när man äter ute. Har man själv gjort hemlagade kåldolmar vet man hur de ska smaka. Djupfrysta kåldolmar från affärens frysdisk funkar också, men jämfört med hemlagat så är det nödföda.

 

Bekvämlighet och sällskap

Den som vill ha ombyte och bekvämlighet kan med fördel besöka en restaurang som serverar husmanskost. Det är väl investerade pengar i välmående. Folk som lever ensamma eller har mist sin partner kan tycka att det är lite tråkigt att alltid bara laga mat till sig själv.

Äta ska alla göra, och husmanskost är bland det mest äkta man kan stoppa i sig. Där finns inga tillsatser och inga konstgjorda smaker, bara fräscha råvaror och kryddor som sätter extra smak. Det är också trevligt att komma ut och se folk på en restaurang.

Fler nyheter