Lyft ditt perspektiv på livet med hjälp av en psykiatriker i Stockholm

06 juli 2021 Mikael_Barani

Ibland kan det kännas som att världens alla beslut hänger över ens axlar. Det är bara tungt – och tankarna liksom fastnar som i cement som sakta stelnar. 

Det blir med tiden svårt att ens föreställa sig hur livet skulle kunna vara och man tappar kompassriktningen helt och hållet. Ingenting man gör lyfter upp en ur den kvicksand som man känner sig sjunka ned i allt djupare.

Trampa vatten i själen

Om du känner igen dig är det nog dags att inse att det är svårt, om inte omöjligt, att ta sig ur detta själv. Ofta krävs det att man börjar dela med sig till någon annan av det som man går igenom just nu. Som minst brukar det lätta lite på trycket och känslan av att trampa vatten.

Dock kan det vara så att man faktiskt också behöver professionell hjälp av en psykiatriker i Stockholm för att få de verktyg som behövs för att rensa ur gamla skakiga fundament och börja på att bygga nya.

För även om den där rösten i dig säger ”Kan själv!” så är det många gånger så att det inte alls stämmer. Ibland behöver man en yttre part för att verkligen kunna se sig själv utifrån och avslöja de mönster som håller en fast i sig själv. Det är först då, när man kan bevittna sitt liv ur tredje person, som man kan lösgöra sig själv från gamla självbilder. 

Det är i denna insikt – att det förflutna är det förflutna – som man också kan börja bygga på ett nytt jag. 

Det är en lång process som kräver mycket av dig som individ och du kommer att behöva hjälp och stöd på vägen. Speciellt om du har mått dåligt länge och dina nervbanor i princip jobbar för att du ska falla tillbaka i destruktiva mönster.
Det är då du behöver yttre stöd som håller dig kvar på banan.

Fler nyheter