Restauranger med hälsan i fokus

29 januari 2020 william_eriksson

Det är inte bara vad du äter och var det är odlat som är viktigt. Nuförtiden ska man också tänka på hur man äter. Trenden säger att man ska äta långsamt och koncentrerat. Som en slags avslappningsövning. Kanske lite som förr i tiden då man skulle ”låta maten tysta mun”. Tack och lov är det inte alla restauranger som har infört denna trend. Det har alltid gått trender i mat och vilka restauranger man ska gå ut och äta på. Ofta är trender bra och gör att både mat och restauranger utvecklar sig. 

 

Lokalproducerad mat med hemliga recept

De senaste årens hamburgertrend har definitivt gjort mycket gott för burgaren men också för många restauranger. Det har poppat upp nya restauranger specialiserade på hamburgare lite här och där. Det finns idag också gott om kreativa köttsubstitut och nu för tiden har de flesta ställen även goda vegetariska burgare. De finns flera restauranger som gör sina hamburgare i Stockholm från grunden. Ofta av lokalproducerat kött med egna hemliga recept som sätter en fin prägel på restaurangen. Hamburgaren har blivit lite av en paradrätt för många ställen. 

 

 

Japansk mat är mer än sushi

Vi äter också mycket asiatisk mat då vi går på restaurang. I många år har thaimat nästan varit synonymt med vår husmanskost. Men nu finns det restauranger som serverar fantastisk kinesisk mat som är långt ifrån de tre små rätter som det hette då kinamat introducerades för oss Svenskar på sjuttiotalet. Också god japansk mat som inte endast är sushi börjar dyka upp mer och mer på vissa asiatiska restauranger liksom koreansk och vietnamesisk mat. Hälsotänket är ofta stort då vi väljer restaurang och asiatisk mat anses av många vara väldigt hälsofrämjande. Men även på en asiatisk restaurang kan man ibland få sig en hamburgare serverad. Fast då med en smak av Asien.

Fler nyheter