Så lever du ett vitalt liv – hela livet

20 mars 2020 Mikael_Barani

Krämporna, de smyger på sig med åren. I varje fall om man inte ser till att ta hand om sin kropp och regelbundet ta den på ”besiktning”. För är det något som vi människor, och våra kroppar är bra på så är det att anpassa oss. Det går mer eller mindre att utsätta oss för vad som helst och vi kommer att se till att kunna skapa någon sorts levnadsförhållanden utifrån dessa förutsättningar.
Det är därför både en tillgång och något av en förbannelse. 

För vår förmåga att hitta vägar, även när det känns omöjligt, gör att vi också anpassar oss till förhållanden som kan vara direkt skadliga för oss. 

Ta något så alldagligt som att sitta vid datorn. Notera din hållning när du läser detta. 
Chansen är stor att du har axlarna roterade inåt, ryggen kutad och huvudet hängandes framför resten av kroppen. Våra på många sätt omoderna, men fantastiska kroppar är inte riktigt gjorda för att rimma väl tillsammans med det moderna livet.
Istället måste vi se till att optimera våra arbetsytor med saker som stöd för underarmarna, upphöjda datorskärmar och korrekt kroppshållning.
Det tar tid att komma in i det hela, men det är definitivt värt det i det långa loppet. Att se över alla dessa punkter kan vara skillnaden mellan en smärtfylld ålderdom och en vital dito.

Genom att besöka en kiropraktor i Köping kan du både få hjälp och tips på vad just du ska tänka på i din vardag. Med ett tränat öga kan Mattias Seger säga vad det är som besvärar dig och sedan hjälpa dig med att korrigera det.

Men i slutändan är det ändå upp till dig att faktiskt se till att du tar hand om din kropp utanför Mattias mottagning. Prata med din arbetsgivare angående att skapa en ergonomisk vardag på ditt kontor.

Fler nyheter