Sila snacket om Sopranos på din italienska restaurang

16 maj 2022 jonas_olsson

editorial

Hur många filmer har inte sina mest ikoniska scener inne på en italiensk restaurang? Varenda maffiarulle som någonsin spelats in, till exempel. Du som är ute efter att kanalisera din inre Vito Corleone eller Tony Soprano ska naturligtvis gå ut och käka på en italienare med lite klass.

En italiensk restaurang som ciaociaoiv.com levererar rätt stämning. Kanske kan du till och med hitta en Pizza Mafioso på menyn? Men glöm inte att det är du själv som behöver komma in i rätt mood. Det är nämligen inte alls säkert att restaurangföreståndaren är så pepp på att spela med i ditt rollspel.

Italienare är ofta ohyggligt trötta på hur de skildras i maffiafilmer

Det är nämligen en tråkig klyscha, det där med italienare och maffian. I alla fall är många vanliga italienare ofantligt trötta på att behöva förknippas med yrkeskriminella, fiktiva karaktärer. Och det är ju fullt förståeligt. 

Men ändå. Du har sett en bra film, och vill leva kvar i den världen lite. Vem kan förneka dig detta? Du får väl ge servitören ett erbjudande han inte kan tacka nej till, och be honom kalla dig för The Don eller något annat. Men se för guds skull till att dricksa ordentligt.

 

italiensk restaurang

 

Undvik cannelloni macaroni, men satsa gärna på äkta cannelloni

Sedan kommer det ju till det här med vad du ska beställa för någonting. Cannelloni, är det självklara valet. Och nej – följ inte upp det med “cannelloni macaroni”. Då har du gett dig ut i Lasse Holm-marker och det är helt fel style för din maffiakväll.

Ett annat bra val från menyn är Tony Sopranos favoriträtt – ugnsbakad Ziti. Men kom ihåg nu att inte vara alltför störig med det här maffiasnacket när du är ute och äter. Annars kanske du kommer råka lika illa ut som Luca Brasi gjorde.

Fler nyheter