Tandreglering för dina tänder

31 januari 2021 lily_hansen

Många människor har något problem med sina tänder. Det kan vara att tänderna växer snett och trängs med varandra, vilket i längden skadar tänderna. Det kan också vara att man har större glipor mellan tänderna. Detta är inte skadligt för tänderna, men kan vara  något man mår dåligt av. 

Har man sådana problem bör man gå till en tandläkare som är duktig på Tandreglering. I många fall använder man sig av tandställning som rättar till tänderna. Det vanligaste är att man tar tag i detta redan när man är barn, men det är även många vuxna som bestämmer sig för att vända sig till tandreglering.

 

Tandställning som passar dig 

Många drar sig för att behöva ha tandställning, vilket är synd. Den sitter trots allt inte på i en evighet och när den är klar slipper man tandproblemen man har. Idag finns det även ett stort urval av olika tandställningar. 

Det finns tandställningar som är nästan osynliga, men givetvis finns de också i olika färger om man hellre vill ha det. Det finns även de som sitter på baksidan av tänderna och därav inte är synliga. Sedan finns det även den modellen man har på sig när man vill. Om man ska iväg och vill vara utan kan man enkelt ta av den. 

 

Allt du behöver veta

När du gör en tandreglering kommer ni noggrant gå igenom allt som ska göras. Oavsett vilken behandling som blir aktuell kommer du bli väl insatt i det och du kommer få veta allt du behöver. 

Får du en tandställning kommer ni även gå igenom hur man tar hand om denna på bästa sätt. För att hålla den fräsch behöver man rengöra den ofta, allt detta kommer tandläkaren visa dig. Med en bra tandläkare vid din sida kommer du stolt visa upp ditt leende igen.

Fler nyheter