Till glädje via sorg

03 december 2019 admin

Att existera är både svindlande stort och hanterbart litet på samma gång. Ofta pendlar vi mellan dessa två insikter, precis som vi pendlar mellan smärta och lycka.
Allting är med andra ord i rörelse vilket betyder att allt också är ändligt.

Men detta innebär även att allt hela tiden börjar. Varje sekund är ett tillfälle att förändra, förbättra och acceptera. Bara för att något länge har varit på ett sätt, kanske under hela livet fram tills nu, så kan det ändå förvandlas till något konstruktivt.

Den smärta som vi bär med oss i själen är bara ett eko av en händelse, eller en period av livet. Förutsatt att orsaken till smärtan inte fortfarande är en del av ditt liv.
Vi har helt enkelt vant oss vid att berätta en historia för oss själva, om hur ont livet är, att vi har blivit vara vid den.

Nyckeln till att kunna gå vidare i livet, och sluta lyssna på det där ekot, är att förstå att man upprepar ett mönster i sitt inre. Men förståelsen kan inte enbart vara intellektuell, utan den måste bli emotionell. Vilket i sin tur kräver handling.

Ett sätt att i handling ta steget mot känslomässig förståelse är att gå på samtalsterapi i Malmö. Att få sätta ord på vad det är som tynger just dig, inför någon annan, gör också att du förflyttar dig från tankevärlden till det emotionella. Genom ilska och sorg når vi acceptans.
Och i acceptansen finns läkning. 

Kanske känns det orättvist att du måste vädra de sår som andra orsakat dig i livet. Sanningen är dock den att vi alla själv ansvarar för vårt välmående. Denna insikt är en mognadsprocess.
På många sätt skulle man kunna se det som att när man väl tar ansvar för att må bra – så blir man äntligen vuxen genom att släppa uppväxtens negativa mönster.

Fler nyheter